kuřecí čína
Kuřecí prsa 3-4ks,
olej do pánve.
Na marinádu:
sojová omáčka(světlá) 3 lžíce,
worcester 1 lžíce,
med tekutý 1 lžíce,
víno bílé 2 lžíce,
česnek 2 stroužky,
zázvor čerstvý asi 1cm,
koření pěti vůní,
sůl
solamyl 1 lžíce,
bílek 1ks.
Zelenina:
mrkev,bílé zelí,cuketa,paprika červená,pórek(naťová cibulka) nebo jiná dle vaší chuti.
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a naložíme jej do připravené marinády.Dáme do chladu a necháme alespoň 3 hodiny odležet.
Zeleninu očistíme a nakrájíme,na tenší nudličky.
Wok,nebo jinou hlubší pánev si rozehřejeme a přidáme olej.
Do horkého oleje vsypeme zeleninu,krátce jí orestujeme a přendáme do jiné nádoby a uchováme v teple.
Do rozpálené pánve přendáme maso,důkladně ho zamícháme a restujeme(aby se nám jednotlivé nudličky oddělili od sebe).Když je maso "zatažené",podlijeme ho troškou vody(vývaru) a přidáme restovanou zeleninu.
Vše společně promícháme a dle potřeby dochutíme solí.Nenecháváme na ohni moc dlouho,aby nám zelenina příliš nezměkla.Měla by zůstat krásně křupavá.Podáváme s rýží.Přeji dobrou chuť .