Jarní rolky
Potřebujete:
- 4 vejce
- hladká mouka
- mléko
- olej
- 500 g vepřového masa
- svazek ředkviček
- mladé cibulky
- žampióny
- 2 lžíce sojové omáčky
- škrob
- glutasol
- bílé víno
Postup:
Očištěné maso, ředkvičky (můžete použít jakoukoliv kořenovou zeleninu, např. mrkev, celer apod.) a žampióny nakrájíme na jemné nudličky. Maso promícháme s bílkem, špetkou škrobu, osolíme a necháme odležet asi hodinu. Potom maso na pánvi prudce opečeme, přidáme k němu ředkvičky, žampióny a nakrájenou cibuli s natí. Osmažíme a zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, vína, glutasolu a škrobu. Prohřejeme a necháme vychladnout.
Z vajec, mouky a mléka připravíme jemné palačinky, které plníme připravenou směsí. Svineme tak, že palačinku do poloviny naplníme, přehneme nejdříve v půli, potom okraje a svineme. Okraje potřeme vejcem rozmíchaným se škrobem.
Závitky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a na rozehřátém oleji smažíme. Komu se nechce zdržovat s přípravou palačinek, může koupit v obchodě již připravené usušené placky, které stačí před použitím na jednu minutu namočit do vody, mléka či piva. Pokud budete připravovat várku smažením v pekáči v troubě, doporučuji položit do pekáče do omastku špejle, aby se vám rolky nepřipekly ke dnu.
K tomu si připravíme sos vyndáme hlubokou misku, do ní dáme maggi, ocet, sůl, pepř, divoké koření a zamícháme. Příloha je rýže. Dobrou chuť.